Ik ben gek op deze tropische temperaturen! Echter, dan zou ik het liefst wel in de buurt van het strand zijn, want in en om het huis weet ik soms niet eens waar ik het moet zoeken met deze warmte. Herkenbaar? Maar als dat voor ons al een dingetje is, hoe is het dan voor onze honden? Want wist je dat temperaturen van 19°C al problemen kunnen opleveren voor sommige honden?


Daarom 8 tips om je hond koel te houden:


  1. Zorg voor voldoende schaduw. Het klinkt als een no-brainer maar ik heb het vaak genoeg gezien dat mensen er simpelweg niet bij stilstaan. Als je het zelf niet uithoudt in de zon, dan is jouw viervoeter ook niet te doen.
  2. Laat je hond NIET in de AUTO achter!!! Ook niet voor even 5 minuten boodschappen doen!
  3. Zorg voor voldoende vers water, ook als je gaat wandelen. Neem een drinkfles mee voor onderweg.
  4. Ga niet fietsen of sporten met je hond op hete dagen en wandel niet op het heetst van de dag. Doe je grote wandelingen heel vroeg in de ochtend als het nog koel is, of als je geen ochtendmens bent, wandel dan lekker laat in de avond, wanneer de zon is gezakt en de temperatuur weer aangenaam is.
  5. Vermijd asfalt. Asfalt kan namelijk zo enorm heet worden, dat het de voetzooltjes van je hond verbrandt. Het af en toe insmeren van de voetzooltjes is sowieso een goed idee. Daarmee geef je ze een extra beschermlaagje. Dit kan met Vetramil, Uierzalf, Vaseline. Ook zijn er speciale voetzolen sprays van verschillende merken. Even Googlen en je vindt er talloze.
  6. Zoek het water op, laat je hond bijvoorbeeld zwemmen of pootjebaden in een meer. Let hierbij wel op dat er geen blauwalg in het water zit. Het strand klinkt voor ons mensen heel aanlokkelijk, maar bedenk dan dat daar geen schaduw voor je hond is. Neem daarom altijd een parasol of schaduwtentje mee.
  7. Smeer speciale zonnecrème voor dieren op de dunbehaarde lichaamsdelen van je hond, zoals neus en buik.
  8. Zet een hondenzwembadje op waar je hond zich in kan afkoelen. (Geen kinderzwembad, die zal snel lek raken door de nagels.)
  9. Zorg voor een speciale koelmat of verkoelende halsband voor honden. Hier help je hun enorm mee! Dezen zijn ook perfect voor mee naar het strand.
  10. Maak een hondenijsje. Als de temperaturen oplopen, heeft ook je hond wel trek in een ijskoude traktatie. Je kunt hondenijsjes kant en klaar kopen bij Smoofl of je kunt ze zelf maken. Bij Voor mijn dier kun je de lekkerst recepten vinden daarvoor.


Stay Cool! Liefs, Daphne